Sessie 'Middels digitalisering naar een vraaggestuurd ecosysteem in de sierteelt'

thema sessie: sustainable tech en Digital transformation & Innovation

Locatie: T-, B- en X-theaters
Datum en tijd: donderdag 4 november, 10:00 – 10:45 uur
Sprekers: Martin de Ruiter, Royal Flora Holland & Maarten van der Jagt, Managing Consultant, Grexx

Digitalisering in de sierteelt sector brengt vele voordelen. Het zorgt voor een efficiëntere manier van werken door de hele keten heen. Ook zorgt het voor meer vraag gestuurd werken; vandaag besteld, morgenvroeg geoogst en geleverd. Dit geeft minder verspilling en is daarmee een stuk verser, sneller en duurzamer. Deze voordelen zorgen voor een hogere toegevoegde waarde voor de consument. En dat is waar het uiteindelijk om draait.

Door de ontwikkeling van Floriday (Royal FloraHolland) is de digitalisering van de sierteelt keten in een stroomversnelling gekomen. Flowerboxx sluit hierop aan met digitalisering bij bloemisten. De werking van dit digitaal ecosysteem met verschillende partijen is indrukwekkend. De sprekers laten dat zien met de demo: ”levering van een gemengd boeket”.

Het zwaartepunt van de ontwikkeling verschuift van techniek naar bedrijfsmatige en menselijke aspecten. Het benutten van de digitale mogelijkheden is evenzeer een kwestie van economische belangen en veranderingsbereidheid. Hoe neem je een gehele keten aan spelers met verschillende belangen mee in deze verandering? Welke toekomstige voordelen zijn er te behalen? En hoe realiseer je deze verandering zonder dat de dagelijkse processen eronder leiden? Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk zullen de sprekers hierover vertellen.

Direct aanmelden voor de sessie