Talkshow 1 Digital Transformation & Innovation

Jim Stolze gaat in gesprek over Digital Transformation and Innovation.
Naast keynote spreker Danny Mekic, praat Jim Stolze met:
Lotte De Bruijn, Gerhard van der Bijl en Marloes Pomp.

BIO Danny Mekiç

Serie-ondernemer Danny Mekić (1987) is expert op het gebied van digitale transformatie, ondernemerschap, nieuwe business modellen, technologie en innovatie. Op vijftienjarige leeftijd richtte hij zijn eerste bedrijf op en werd al snel uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Met zijn diepgaande kennis van technologie, management en het recht is Danny de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke adviseurs van diverse overheden en 40 van de 100 grootste organisaties in Nederland en daarbuiten.

Als ondernemer, investeerder en opiniemaker, maar ook als boardroomadviseur daagt Danny talloze grote multinationals, overheden, MKB en non-profitorganisaties uit om toekomstbestendig te zijn. Daarnaast geeft Danny regelmatig gastcolleges, publiceert hij in kranten (o.a. The Economist, The Financial Times) en verschijnt hij als deskundige in de media.

BIO Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn is directeur van NLdigital, de branchevereniging van 650 digitale bedrijven in Nederland. Haar ambitie is om een brug te slaan tussen digitale kansen en maatschappelijke uitdagingen. Ze gelooft dat Nederland de potentie heeft om een van de leidende digitale economieën in de wereld te worden.

Een van haar speerpunten is het toegankelijk maken van digitale technologie van iedereen en het verbeteren van gelijke kansen voor iedereen in de digitale economie. In 2018 werd ze door Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw in de categorie tech.

Lotte zit in de adviesraad van opleidingsfonds TechMeUp en ze is ambassadeur van de Human Capital Agenda ICT (HCA-ICT). Ze brengt in die rol het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs bij elkaar om het tekort aan ICT-professionals sneller aan te pakken.

BIO Gerhard van der Bijl

Gerhard heeft brede ervaring in het transformeren van organisaties met Digital, Data en Tech.
Hij leeft vanuit de overtuiging dat elke organisatie significant kan verbeteren als mensen gaan samenwerken in een modern Operating Model met een extreme focus op de klant.
Daarbij draait alles om transparantie, vakmanschap en het zoeken naar verbinding.

Gerhard is winnaar van de Digital Transformers Award 2017, die jaarlijks wordt toegekend aan een digitaal talent, met een bijzondere en betekenisvolle rol binnen de digitale transformatie van bedrijven.
In 2018 ontving hij de Computable CIO/CXO of the year award.

Voor de transformatie van Albert Heijn naar een echt Food en Tech bedrijf werd hij recent uitgeroepen tot meest innovatieve CxO. Hij is als SVP Tech sinds oktober 2019 verantwoordelijk voor Albert Heijn, Etos en Gall&Gall, en geeft regelmatig gastcollege aan de Nyenrode Business Universiteit.

BIO Marloes Pomp 

Marloes Pomp is the Initiator and Program Officer for the blockchain and AI projects within the Dutch Government, including projects in the field of digital identities, logistics, healthcare, finance and food. She is also responsible for the international strategy and partnerships of the Dutch Blockchain Coalition  and the National AI Coalition. Both coalitions are a jointly developed partnership by government, industry and knowledge institutions. Together they have a leading role and joint responsibility for the success of the solving societal challenges and making a major contribution to new economic activities.

She is also a member of the Steering Committee of the European AI Forum, a

platform where entrepreneurs and policymakers get together to jointly determine the path forward for European AI innovation.

Marloes her professional interests focus on tech-innovation within governments. Prior to the blockchain and AI activities, Marloes Pomp worked in several roles like projectleader and researcher at governmental organizations, including the ministry of Interior and Kingdom Relations and the city of Amsterdam. In addition, she serves as an advisory member for the SIDN Fund, the Dutch Court, The Blockchain and the Society Board of the University of Amsterdam (VU).

 

Direct aanmelden voor de sessie