Mikko Hypponen

Keynote: cyber resilience – Fighting online crime

Taal: Engels
Locatie: TBX Mainstage
Datum & tijd: Woensdag 3 november
12:45 – 13:30 uur: Keynote Mikko ‘Fighting online crime’
13:35 – 14:15 uur: Talkshow Cyber Resilience o.l.v. Jim Stolze

Technologie vormt onze conflicten en crisis. Technologie vormt de oorlogen die we voeren. Cyber ​​is een nieuw domein geworden waarin we onze oorlogen voeren: landoorlog, zeeoorlog, luchtoorlog, ruimteoorlog – en nu cyberspace-oorlog. Vandaag staan ​​we aan het begin van de volgende wapenwedloop – niet alleen in de context van conflict en oorlog, maar ook in onze strijd tegen misdaad. Wat gaat er nu gebeuren?

 

Mikko Hypponen is een wereldwijde autoriteit op het gebied van computerbeveiliging en privacykwesties. Hij heeft 20 jaar ervaring met spreken in het openbaar, privé sessies en keynotes. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste cybersecurity-sprekers ter wereld.

Hij werkt sinds 1991 bij F-Secure, een van de toonaangevende antivirusbedrijven ter wereld. Momenteel werkt hij als Chief Research Officer en heeft hij zijn team door enkele van de grootste computervirusuitbraken in de geschiedenis geleid. Zijn team heeft het wereldwijde netwerk van de Sobig.F-worm verwijderd. Hij was de eerste die de wereld waarschuwde voor de Sasser-uitbraak en hij heeft geheime briefings gegeven over de werking van de Stuxnet-worm – een enorm complexe worm die is ontworpen om Iraanse nucleaire verrijkingsfaciliteiten te saboteren. In totaal doet hij al meer dan 25 jaar onderzoek naar cybercriminaliteit en trad hij ook op als adviseur van EUROPOL.

De heer Hypponen heeft over zijn onderzoek geschreven voor de New York Times, Wired en Scientific American en hij verschijnt regelmatig op internationale tv. Hij doceerde aan de universiteiten van Stanford, Oxford en Cambridge. Tijdens zijn carrière heeft hij meerdere onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, zoals door het tijdschrift PC World te zijn geselecteerd bij de 50 belangrijkste mensen op internet en werd hij opgenomen in de FP Global 100 Thinkers-lijst.

Daarnaast zit Mikko in de adviesraden van t2 en Social Safeguard en in het adviespanel van de Monetary Authority of Singapore.

Als een populaire spreker op het gebied van cyberbeveiliging heeft Mikko Hypponen de afgelopen 20 jaar honderden lezingen gehouden in meer dan 40 landen, waaronder keynotes op de belangrijkste beveiligingsconferenties. In 2010 ontving hij de Virus Bulletin Award als beste opleider in de branche. Evenementen waar hij heeft gesproken, zijn onder meer: ​​TEDGlobal, EDIST, DLD, Forum the la Haute Horlogerie en verschillende IDC-evenementen. Tot zijn andere sprekende klanten behoren SXSW, Google Zeitgeist, MWC, CeBIT, verschillende olie- en gasbedrijven in het Midden-Oosten en banken in Europa en Zuid-Afrika. Hij sprak ook het EU-Parlement toe over privacyonderwerpen en doceerde aan de universiteiten van Stanford, Oxford en Cambridge.

Mikko Hypponen heeft de meest bekeken online beveiligingstoespraak op internet gehouden: zijn populaire TED-toespraak uit 2011 over “Fighting Viruses, Defending the Net”. De talk is bijna 2 miljoen keer bekeken op TED en is vertaald in meer dan 40 talen.

Meld je direct aan voor deze sessie