Melanie Rieback

Keynote: sustainable tech – Sustainable infosec

Locatie: TBX Mainstage
Datum & Tijd: Donderdag 4 november
14:00 – 14:45 uur: Keynote Melanie: Sustainable Infosec
14:50 – 15:30 uur: Talkshow Sustainable Tech o.l.v. Jim Stolze 

Informatiebeveiliging moet, net als de grotere ICT-industrie, ondersteuning bieden aan duurzaamheid en bijdragen aan een betere wereld. Organisaties op hun best kunnen open, transparant en niet-commercieel zijn. In deze presentatie zal ik mijn ervaringen delen bij Radiically Open Security (inclusief onze
“Kijk over onze schouder” workflow), kritisch reflecteren op de
informatiebeveiligingsindustrie, en suggesties doen voor methoden om gebruik te maken van ons “ambacht” voor positieve verandering.

Dr. Melanie Rieback is de CEO/medeoprichter van Radiically Open Security, ’s werelds eerste non-profit adviesbureau voor computerbeveiliging. Ze is ook een voormalig universitair docent Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) die RFID-beveiligingsonderzoek (RFID Virus en RFID Guardian) deed, dat wereldwijd aandacht kreeg in de pers en verschillende prijzen won: (Mediakomeet, ISOC Award, NWO I/ O award, IEEE Percom Best Paper, USENIX Lisa Best Paper). Melanie werkte als Senior Engineering Manager op XenClient bij Citrix, waar ze leiding gaf aan hun kantoor in Vancouver. Ze was ook de hoofdonderzoeker van het CSIRT bij ING Bank, waar ze de leiding had over hun Analysis Lab en het ING Core Threat Intelligence Project. Ook was ze in 2008 medeoprichter van het Dutch Girl Geek Dinner. Melanie werd in 2010 en 2017 door WomeninIT uitgeroepen tot ICT Professional of the Year (Finalist) van 2010, een van de 400 meest succesvolle vrouwen van Nederland door Viva Magazine (Viva400) én een van de vijftig meest inspirerende vrouwen in tech (Inspiring Fifty Netherlands) in 2016, 2017 en 2019. Ze werd in 2017 ook uitgeroepen tot Most Innovative IT Leader door CIO Magazine NL (TIM Award) en een van de 9 Most Innovative Women in de Europese Unie (EU Women Innovators Prize) in 2019. Haar bedrijf, Radical Open Security, werd in 2016 door de Nederlandse Kamer van Koophandel (MKB Innovative Top 100) uitgeroepen tot 50e Meest Innovatieve MKB.

Meld je direct aan voor deze sessie