Martijn Aslander

keynote: future of work

Martijn Aslander bouwde het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta en AmsterdamConnected. Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt. De ‘nieuwe renaissance’, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottom-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden voor moeilijke vraagstukken.

Martijn Aslander ‘kijkt’ naar de de wereld door een sociale en economische lens. Met hartstocht en humor brengt hij de complexe impact van technologie op de samenleving voor zijn publiek in kaart. Hij beschrijft daarbij o.a. de huidige en toekomstige implicaties van deze ontwikkelingen voor de genetwerkte informatiemaatschappij. Martijn is een hands-on inspirator die op toegankelijk wijze verklaart wat er gaande is in deze wereld en wat andere visionaire auteurs, wetenschappers en denkers hierover te zeggen hebben. Martijn voegt dit samen tot een begrijpelijk beeld van wat er speelt en wat het betekent voor organisaties, bedrijfsmodellen, markten en innovatie.

Zijn boeken Easycratie en Nooit Af gelden als een standaardwerk voor menig bestuurder. Als StandUp Filosoof onderzoekt en verwoordt hij elke dag opnieuw mogelijkheden om problemen te tackelen en kansen te verzilveren. Met zijn nieuwste thema, Digitale Fitheid pioniert hij wederom in de voorhoede van de toekomst van werk.

Fotografie: Daniel Maissan
Log in of registreer