Jim Stolze

dagvoorzitter

Locatie: TBX Mainstage

Jim Stolze is schrijver en ondernemer, tech-ondernemer. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan grote bedrijven. Daarnaast wordt hij vaak ingezet als ‘pep-talk’ op events over innovatie, technologie of ondernemerschap. Jim host de keynotes en de talkshows op TBX Main Stage.

Jim richtte eerder een reclamebureau en een online marketingbureau op. Voor zijn executive MBA schreef hij een master thesis over de relatie tussen internet gebruik, online communities en welzijn (geluk). Het experiment haalde zelfs CNN en leidde niet alleen tot de publicatie van zijn eerste boek (“Hoe overleef ik mijn inbox, 2009“) maar ook tot een uitnodiging voor het wereldberoemde TED-Congres. Dit inspireerde Jim om TEDx in 2009 naar Amsterdam te halen.

Na optredens bij DWDD en Pauw & Witteman werd Jim Stolze bij het grote publiek bekend als oprichter van TEDxAmsterdam. Dit avontuur bracht hem op diverse plekken in de wereld (o.a. California, New York, Aruba en Qatar) waar hij de kunst van het presenteren kon afkijken bij de groten der aarde. In 2019 kwam zijn boek: Algoritmisering, wen er maar aan! uit, dat meteen in de management boek top 10 stond. Jim realiseerde hoe groot de impact van AI is en gaat worden. Hij nam daarom het initiatief voor De Nationale AI cursus, een gratis cursus voor alle Nederlanders over de werking en basisprincipes van AI, de toepassingen en de gevolgen. Op 4 september 2019 startte De Nationale AI cursus Junior.

Jim Stolze neemt al deze expertise mee als dagvoorzitter van de Mainstage op 3 en 4 november.