How we integrate explainable AI in our projects

thema sessie:  Data & AI

Locatie: Future Lab
Datum & tijd: Woensdag 3 november 11.00-13.00 uur: Data en AI, 11.30-11.45 uur Willem Meints

Steeds meer organisaties introduceren kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning in hun bedrijfsvoering. Deze introductie levert veel voordelen op. Bijvoorbeeld taken kunnen

sneller en efficiënter worden uitgevoerd, AI ondersteunt besluitvorming door processen slimmer te maken en het helpt bij het verminderen van fouten.

Toch levert de introductie van kunstmatige intelligentie ook nieuwe uitdagingen op. Een daarvan is het vertrouwen van de uitkomsten van een AI-model.

Waarom is zo’n uitleg zo belangrijk? Als het gaat om voorspellende modellen, moet u een afweging maken: wil u gewoon weten wat er wordt voorspeld? Bijvoorbeeld de kans dat een klant zal vertrekken of hoe effectief een medicijn zal zijn voor een patiënt. Of wil u weten waarom de voorspelling is gedaan en eventueel inleveren op de voorspellende prestatie voor een uitleg?

In deze sessie gaan we dieper in op het gebruik van Explainable AI in een machine learning project. We leggen onze werkwijze uit en laten u zien op welke manier Explainable AI iets kan bijdragen aan het beter gebruik van AI en machine learning binnen uw bedrijf.

Over Willem

Willem Meints is software architect voor Info Support. Zijn achtergrond in software-engineering heeft hem er niet van weerhouden om nieuwe gebieden zoals machine learning te verkennen als onderdeel van zijn dagelijkse werk. Dit leidde tot een diepe passie voor alles wat met kunstmatige intelligentie en deep learning te maken heeft.

Willem studeerde elektronica na zijn middelbare schoolcarrière, maar ontdekte al snel dat hij meer plezier had in het bouwen van software. Dit leidde tot zijn beslissing om de wereld van de elektronica te verlaten en een carrière in software-engineering te zoeken. Nadat hij zijn bachelor in software engineering had afgerond, ging hij werken voor Info Support waar hij sindsdien werkt.

Direct inschrijven