Data, de brandstof voor de energietransitie. Eneco Smart Energy Grid

thema sessie: sustainable tech

Locatie: T-, B- en X-theaters
Datum & tijd:  Donderdag 4 november 2021, 12:00 – 12:45 uur
Sprekers: Paolo Herde, Head of Asset Innovation and Transformation, Eneco & Robbrecht van Amerongen, Head of IoT, Conclusion.

Leven binnen de natuurlijke grenzen van de planeet, dat is waar Eneco in gelooft en naar streeft. Vanuit het One Planet plan heeft Eneco de ambitie om al in 2035 klimaatneutraal te zijn. Niet alleen in onze eigen operaties, maar ook in de energie die wij leveren aan onze klanten. De doelen in het plan zijn onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfsstrategie en het business plan. Dit heeft direct effect op onze strategische keuzes en investeringsbeslissingen

Een van de programma’s is een slim energie grid. Dit vergt veel data uit het energienetwerk om snel vraag en aanbod af te stemmen. Het IoT platform geeft zeer fijnmazig en bijna real-time een beeld van het volledige netwerk. Ook kunnen we berichten terugsturen over het netwerk om opwekking en verbruik binnen het netwerk te beïnvloeden.

Een team van Conclusion AMIS en Eneco realiseerde dit netwerk met Microsoft Azure componenten. Dit maakt het smart grid flexibel en toepasbaar voor een groot aantal business cases. Inmiddels heeft het netwerk 12.000 aangesloten devices en verwerkt dagelijks 5 miljoen berichten. De gerealiseerde use cases voor stadsverwarming, cv-ketels, onderhoud, zon en wind dragen direct bij aan de doelstellingen van Eneco.

We behandelen de aanpak, organisatorische complexiteit en de realisatie van business cases. Ook delen we een aantal best practices.

De sessie is geschikt voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie, maar ook voor iedereen die wil weten hoe je een IoT project snel kunt opschalen binnen een grote organisatie met een complex landschap aan stakeholders.

De aanpak en het resultaat van dit project leverde ons een nominatie op voor beste grootzakelijke project van 2021 bij Computable.

Wij krijgen nog iedere dag energie van dit project, kom je je opladen bij onze sessie?

Direct aanmelden voor de sessie