Digital Humans: human-like interaction, at scale

thema sessie: DATA & AI

Locatie: Future Lab
Datum & tijd:  Woensdag 3 november 2021 11.00-13.00 uur: Data en AI,
12.00-12.15 uur Madeleine Majenburg, Deloitte Digital, Manager + Joana Castela, Deloitte Digital, Consultant

In deze tijden vertrouwen we steeds meer op digitale communicatie. Terwijl de technologieën hiervoor de afgelopen jaren gestaag zijn verbeterd (chatbots, virtuele assistenten), verlangen mensen – nu meer dan ooit – naar de menselijke maat.

Een Digital Human is een avatar die een hele reeks menselijke lichaamstaal kan produceren. Gesteund door kunstmatige intelligentie die de input van klanten kan interpreteren en hen niet alleen de feiten kan teruggeven die ze nodig hebben, maar ook de juiste non-verbale reactie. We kunnen nu mensachtige interactie hebben, op grote schaal.

Digital Humans zijn door AI aangedreven mensachtige virtuele wezens die het beste van beide bieden: AI en menselijke gesprekken:

  • Ze kunnen gemakkelijk verbinding maken met elk digitaal brein om kennis te delen (bijv. chatbot en NLP)
  • Interactie met behulp van verbale en non-verbale signalen – tone of voice en gezichtsuitdrukkingen
  • Het mogelijk maken om natuurlijke menselijke interactie op grote schaal na te bootsen
  • Daarnaast zijn ze 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar; nooit een vrije dag

Over Joana

Joana is geboren en getogen in Lissabon. Ze heeft haar academische en professionele carrière doorgebracht in een zeer internationale setting. Voordat ze bij Deloitte Digital in Amsterdam kwam werken, behaalde Joana haar bachelordiploma aan de IE University in Madrid. Ook heeft ze ervaring opgedaan in zowel Johannesburg als Parijs. Op dit moment ligt Joana’s focus op conversation design, user experience en de implementatie van Digital Humans voor verschillende user cases bij klanten.

Over Madeleine

Madeleine is Manager binnen Deloitte Digital. Ze heeft een MSc in gezondheidseconomie en richt zich voornamelijk op de gezondheidszorg. Samen met haar team geeft ze leiding aan de innovatieve propositie rond Digital Humans binnen Deloitte.

Ze bouwden de eerste 7 Digital Human-prototypes in Europa. Ze zal haar gedachten delen over deze innovatie en opkomende trend, evenals wat achtergrondinformatie over de technologie en AI.

Direct inschrijven