Artikel 11 oktober 2021

Zo kiest u de juiste mssp voor uw cybersecurity

Veel organisaties besteden een deel van hun it-beveiliging uit aan een managed security service provider (mssp). Is dit iets voor uw organisatie? En waar moet u zoal op letten als u een mssp selecteert?

Een toenemend aantal bedrijven brengt een deel van de it-processen onder bij een  managed security service provider (mssp). Van hosting en storage tot securitydiensten, de vraag naar managed services neemt al jaren toe. Volgens een schatting van onderzoeksbureau Mordor Intelligence gaven bedrijven in 2020 ruim 125 miljard euro uit aan managed services. In 2025 bedraagt de totale omzet uit deze beheerdiensten ruim 225 miljard euro.

Waarom is managed security-dienstverlening populair? Voordeel van een mssp is dat deze de klant ontzorgt en complexiteit wegneemt. Dat laatste is hard nodig, zeker als het gaat om cybersecurity. Het beveiligen van it-omgevingen was al behoorlijk complex. De transitie naar thuiswerken, in een stroomversnelling gebracht door de coronapandemie, heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant