Artikel 17 juni 2022

Zelensky steelt show met hologram-toespraak

Event | The Next Web Conference (TNW)

Volodimir Zelensky, president van Oekraïne, doet een dringend beroep op de Europese tech sector zijn land tegen de Russische agressor te steunen. De energieke oorlogsleider zorgde donderdag voor de dagafsluiting van vier grote tech-festivals waaronder The Next Web Conference (TNW) in Zaandam.

Zelensky leverde zijn vooraf opgenomen videoboodschap af in de vorm van een hologram. Met zijn korte toespraak torende Zelensky die vóór zijn politieke carrière als cabaretier en komiek faam verwierf, hoog uit boven de andere TNW-sprekers.

Oekraïne heeft de tech-sector hard nodig. Tijdens de oorlog leunt het land zwaar op de digitale infrastructuur, nu de Russen alles wat los of vast zit proberen te vernietigen. Eerder riep Zelensky met succes de tech-industrie op zich uit Rusland terug te trekken. Ook wist Oekraïne een heel ‘leger’ aan hackers te formeren die op vrijwillige basis gaten in de Russische cyberdefensie proberen te schieten.

‘Digitale technologie levert een grote bijdrage aan de overwinning van de democratie,’ aldus de in een vaalgroen Star Wars-T-shirt gestoken president. Hij noemde het gebruik van ai cruciaal gedurende de oorlog.

Hoewel Oekraïne nog een maandenlange, zo niet jarenlange strijd met Rusland wacht, denkt Zelensky al aan de wederopbouw van zijn land. Zijn visie is dat Oekraïne straks volop de meest geavanceerde technologie inzet bij de inrichting van de staat. Digitale initiatieven kunnen het land vrijheid en democratie brengen, aldus de president.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant