Artikel 26 oktober 2021

Webex zet in op hybride werken en interoperabiliteit

Cisco is hard bezig zijn samenwerkingstool Webex nog meer geschikt te maken voor het hybride werken. De fabrikant bereidt zich voor op een toekomst waarbij thuiswerk wordt gecombineerd met werken op kantoor.

De resultaten staan centraal tijdens de conferentie WebexOne die Cisco vandaag en morgen houdt. Ongeacht waar werknemers zitten, moet de hybride workspace overal dezelfde ervaring bieden. Volgens Jeetu Patel, general manager bij Cisco, mag niemand zich buitengesloten voelen.

Veel innovaties die Cisco deze week introduceert, moeten er voor zorgen dat online-deelnemers aan kantooroverleg, net zo sterk betrokken zijn als hun collega’s die fysiek in de vergaderruimte zitten. Ze moeten als het ware ondergedompeld worden in de virtuele wereld. De grenzen moeten volledig vervagen. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit voor video-conferencing. 

In de duurdere modellen zit veel artificial intelligence (ai) verwerkt. De apparatuur wordt optimaal afgestemd op de stem van de gebruiker. Als thuis op de achtergrond vrouw en dochter aan het babbelen zijn, hoor je dat niet. Hun stemmen worden geïsoleerd. Ook hoor je niet als je zoon in dezelfde ruimte zijn huiswerk zit te printen. De ai verbetert niet alleen de geluidskwaliteit maar zet spraak meteen om in tekst. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant