Artikel 22 december 2021

‘Virusbestendige’ ict-sector blijft groeien in 2022

De ict-sector groeit het komende jaar met ongeveer 4,5 procent. De branche profiteert van de versnelde investeringen in digitalisering door de overheid en bedrijven. Zij steken het komende jaar bijvoorbeeld meer geld in webdiensten en beveiliging voor thuiswerkoplossingen. Dat voorspelt ABN Amro in een sectorprognose.

In de sectorprognose stellen de marktonderzoekers dat de ict-sector ‘relatief virusbestendig’ is. Daarmee doelen de onderzoekers op het coronavirus. ‘De omzet van de ict-branche lag in de eerste drie kwartalen van 2021 ruim acht procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De verdere digitalisering van de samenleving hielp daarbij. Zo heeft thuiswerken een grote vlucht genomen en kreeg het online winkelen een impuls’, aldus de sector-experts van de bank. De coronacrisis zorgt onder meer voor een grotere afname van internetdiensten en investeringen in cybersecurity om het thuiswerken te beveiligen.

‘Maar dat betekent niet dat deze branches immuun zijn voor het virus’, waarschuwen de onderzoekers. Als bedrijven voorzichtiger worden, kan het zijn dat ze abonnementen van internetdiensten opzeggen. ‘Dit kan onder meer software-as-a service-bedrijven treffen en groeivertraging teweegbrengen, zoals in 2020 ook het geval was. Al wordt, zodra de beperkingen opgeheven worden, soms juist extra geïnvesteerd om versneld te groeien.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant