Artikel 23 september 2021

Veilig in het nieuwe normaal is veilig telewerken

Hoewel de pandemie de verschuiving naar werken op afstand heeft versneld, nam de populariteit van flexibel werken de afgelopen tien jaar al toe. Mobiliteit en thuiswerken waren ook daarvoor in opkomst door de technologische vooruitgang en de hogere verwachtingen van werknemers voor een betere balans tussen werk en privéleven. Dat verstoorde wel de balans tussen veilig en onveilig.

De mogelijkheden van krachtigere en betaalbaardere mobiele apparaten, zoals notebooks, pc’s, Chromebooks, tablets en smartphones, gaven medewerkers de vrijheid om te werken vanaf vrijwel elke plek met een wifi- of breedbandverbinding.

Inmiddels is het mogelijk om met de juiste hard- en software overal te werken, van de trein en vliegtuig tot koffiebars, verschillende kantoren, en natuurlijk vanuit huis. Maar terwijl medewerkers van deze voordelen gebruik maakten, konden cybercriminelen volop misbruik maken van de zwakke plekken in de beveiliging van netwerken op afstand. Nu de pandemie deze ‘hybride’ manieren van werken heeft genormaliseerd, zijn bedrijven over de hele wereld op een onvoorstelbare schaal kwetsbaar geworden voor cyberaanvallen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant