Artikel 8 december 2021

Tranen bij aankondiging vertrek Bart van Rheenen

Aan het tijdperk Bart van Rheenen komt bij Arrow ECS een einde. De man onder wiens vleugels de ‘enterprise computing solutions business’ van Arrow Electronics in de Benelux groot werden, treedt per 1 januari a.s. terug als managing director Arrow ECS Benelux. De aankondiging van zijn vertrek verliep niet zonder emoties. Een aantal medewerkers had het er zwaar mee. ‘Ik heb tranen gezien. Het was hartverwarmend,' aldus Van Rheenen in een toelichting.

De Amerikaanse leiding van Arrow vond het beter de leiding in handen te geven van de ‘volgende generatie’. Dit met het oog op de continuïteit voor de lange termijn. De immer energieke Van Rheenen wil nog van geen pensioen weten. Hij blijft voor advies en ondersteuning beschikbaar als daar om wordt gevraagd. Een rol op de achtergrond bij de distributeur ligt in het verschiet. 

Naast zijn activiteiten voor Arrow krijgt Van Rheenen ruimte om andere avonturen aan te gaan. Arrow gaat daarmee akkoord zolang er geen sprake is van conflicterende belangen. Van Rheenen denkt niet lang te hoeven stilzitten. ‘Verschillende Amerikaanse fabrikanten hebben me al gevraagd iets voor hen te doen. Ook van de kant van business partners is interesse getoond’. De komende weken kijk ik wat er op mijn pad komt. Ik weet waar ik goed in ben,’ zegt Van Rheenen. Hij kijkt tevreden terug op wat bij Arrow is bereikt. ‘Ik ben op mijn best als het niet goed gaat. Dan kan ik daar iets goeds van maken. Ik kan van verlies winst maken. En een klein bedrijf groot maken. Er staat nu iets groots.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant