Artikel 20 augustus 2021

Tesla gaat ‘vriendelijke’ robot bouwen

Klein genoeg om te overmeesteren bij storing

Tesla ontwikkelt een mensachtige robot die boodschappen kan doen, helpt bij het huishouden en inzetbaar is voor geestdodend werk. Binnen een jaar moet er een prototype staan. De robot, die Tesla Bot gaat heten, wordt opgebouwd uit allerlei toepassingen die nu al in de auto’s van Tesla zitten.

Tesla-directeur Elon Musk ontvouwde zijn plannen tijdens een presentatie (zie video onderaan artikel). De robot heeft twee armen en benen, een romp en een hoofd. De handen tellen ieder vijf vingers. Het hoofd krijgt een ingebouwd beeldscherm.

De robot is ongeveer 175 centimeter lang, is zo’n zestig kilo zwaar en loopt met een snelheid van acht kilometer per uur (vijf mijl per uur). Volgens Musk is er bewust voor deze omvang, gewicht en snelheid gekozen. In het geval dat de robot op hol slaat, kan deze overmeesterd worden door een mens, is het idee.

In een ietwat rommelige presentatie tijdens het ai-evenement waarop de Tesla Bot werd gepresenteerd, deelde Musk mee dat hij nog op zoek is naar ontwikkelaars die het team komen versterken. Kennelijk heeft hij het team dat de robot gaat bouwen nog niet helemaal op orde.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant