Artikel 18 augustus 2021

Supermicro: groene it ís mogelijk

Hij is zestien jaar geleden begonnen met green it, zegt Charles Liang, oprichter van Supermicro in 1993 en sindsdien de ceo. Zijn jongste troef: vloeistofkoeling. Datacenters besparen hiermee flink op operationele kosten en brengen ze de CO2-uitstoot terug. ‘Daarmee kunnen datacenters voldoen aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid’, meent Liang.

Supermicro bouwt zo’n beetje alles dat met computers te maken heeft. IDC zegt het als volgt in ‘vendor profile’ uit 2018: ‘Supermicro is een belangrijke oem-leverancier van servers, opslag, netwerken, rackoplossingen, en beheersoftware voor de cloud-, enterprise- en embedded markten’. Daarmee is een deel van de onbekendheid met de onderneming bepaald: de onderneming levert aan andere bedrijven die er hun naam op plakken. Het bedrijf heeft meer dan duizend klanten aan wie het direct levert, waaronder organisaties uit e-commerce, sociale-media-industrie en onderzoeksinstituten. De Nederlandse distributeur Exclusive Networks: ‘Supermicro kent een breed scala van toepassingen en oplossingen die succesvol worden ingezet voor: datacentertoepassingen, schaalbare clouddiensten, high-end workstations en klanten met complexe computing- eisen (zoals die in de industriële en financiële dienstverlening, olie en gasexploratie en media- en entertainmentbedrijven).’

Een uiterst technisch gedreven bedrijf dat op zoek blijft naar innovaties die computergebruik groener maken. ‘Daar zijn wij al jaren mee bezig en dat blijven we ook doen; wij zien daar een maatschappelijke verantwoordelijkheid’, stelt Liang.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant