Artikel 20 oktober 2021

Spoelstra Spreekt: Appie

Ik erger me niet snel, maar kan mij wel enorm ergeren aan mensen die de Albert Heijn de ‘Appie’ noemen. Alsof het een sympathiek neefje is dat helpt met verhuizen. Nee, het is gewoon een supermarkt die wil dat jij zoveel mogelijk boodschappen koopt.

Daarom maakt Albert Heijn het boodschappen doen zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door je gebruik te laten maken van de handscanner. Nu bleek van de week dat op een aantal van die handscanners een camera zit. Nadat de Partij van de Dieren hier in de Tweede Kamer hier vragen over had gesteld, meldde een woordvoerder van de Albert Heijn dat de camera niet wordt gebruikt. Zo is Appie niet.

Ik denk dan altijd: als de functie erop zit en je gebruikt haar niet, waarom heb je het apparaat dan besteld? Aan de andere kant: de eerste jaren dat ik cruisecontrol in mijn auto had, maakte ik er geen gebruik van. Ik vond dat niet nodig. Maar op een gegeven moment ga je het toch gebruiken omdat je er achter komt dat het toch wel handig is.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant