Artikel 20 september 2021

Samenwerkingstools zijn een tikkende tijdbom

Door corona is het gebruik van samenwerkingstools zoals Microsoft Teams, Slack en Box geëxplodeerd. Ook na de pandemie zullen deze tools populair blijven. Securityprofessionals kunnen hun hart vasthouden, want organisaties lijken zich totaal niet bewust van de risico’s.

E-mail is al jaren aanvalsvector nummer één. Zo blijkt uit onderzoek dat de overgrote meerderheid van alle malware binnenkomt via e-mail. Dit besef dringt door in het bedrijfsleven en bij de overheid. Er zijn nog veel organisaties die genoegen nemen met de standaardbeveiliging van hun e-mailprovider, maar er is zeker een kentering gaande. De technologie ontwikkelt zich bovendien razendsnel. Het lukt securityleveranciers steeds beter om cyberaanvallen via e-mail te blokkeren.

Hoe anders is dat voor samenwerkingstools. Veel organisaties zijn nauwelijks bezig met de beveiliging ervan. Vreemd. Waarom beveiligen we e-mail wel goed en samenwerkingstools (bijna) niet? Beide zijn cruciale communicatiemiddelen. De adoptie van Teams is nog niet zo ver als die van e-mail, maar het verschil wordt kleiner. Volgens Microsoft heeft Teams 250 miljoen actieve gebruikers.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant