Artikel 10 september 2021

RUG analyseert it-succesfactoren met ai

‘Tevredenheid over it leidt tot digitale transformatie’

Digitale transformatie zorgt dat organisaties relevant blijven voor hun doelgroep, maar de route naar succes kan duidelijk verschillen. Dat blijkt uit een artificiële intelligentie (ai)-analyse die de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft uitgevoerd op de geanonimiseerde data van de BusinessITScan van IT’s Teamwork. Om succesvol te zijn moet ieder uitvinden welke route het meest doelmatig is naar succesvolle it-dienstverlening en digitale transformatie. Data-analyse helpt organisaties om de juiste route te kiezen.

Onderzoekers Thijs Broekhuizen en Khoy Nguyen zijn werkzaam bij de vakgroep Innovatiemanagement & Strategie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij hebben in samenwerking met Anton Dijkhuis van IT’s Teamwork en met toestemming van de betrokken organisaties, een ai-analyse uitgevoerd van de geanonimiseerde data die met de BusinessITScan is verzameld bij honderden betrokkenen in meerdere sectoren.

De BusinessITScan meet it-tevredenheid, de klantbeleving van it en zes succesfactoren voor digitale transformatie. Deze zes it-succesfactoren zijn door IT’s Teamwork en zijn partners ontworpen om digitale transformatie laagdrempelig integraal inzichtelijk te maken en te versnellen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant