Artikel 1 december 2021

Quantumdochter Honeywell heet Quantinuum

De dochter van Honeywell Quantum Solution en Cambridge Quantum Computing is Quantinuum gedoopt. Dat maken de bedrijven bekend via een persbericht. Het duo smolt deze zomer samen en die fusie is nu goedgekeurd door de instanties.

Nog deze maand zal Quantinuum zijn eerste product lanceren, een apparaat in e zetten voor cybersecuritydoeleinden. Volgend jaar volgt een softwarepakket dat van quantumcomputertechnieken gebruik zal maken om complexe wetenschappelijke problemen in de farmacie, materiaalkunde, chemie en agrochemie op te lossen. Het bedrijf werkt ook aan upgrades van de H1-hardwaretechnologieën van Honeywell.

Honeywell begon tien jaar geleden met de ontwikkeling van quantumcomputers en maakt gebruik van de ‘captured ion’-technologie. Bij deze methode houden geladen atomen de kwantuminformatie vast.

Honeywell bezit ongeveer 54 procent van het fusiebedrijf, de rest is in handen van Cambridge Quantum. Deze zomer kondigde Honeywell Quantum Solutions aan dat het het in 2014 opgerichte Cambridge Quantum Computing had overgenomen. De Amerikanen hebben ook driehonderd miljoen in Quantinuum gepompt. Honeywell zal ook zowel toeleverancier als klant van Quantinuum worden. 

Quantinuum heeft bij de oprichting bijna vierhonderd personeelsleden, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.  Ongeveer driehonderd daarvan zijn wetenschappers die werken aan hard- en software.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant