Artikel 13 oktober 2021

Politie waarschuwt via brief kopers van ddos-aanval

De politie heeft 29 Nederlanders die in verband worden gebracht met de aankoop van een ddos-aanval, per brief een laatste waarschuwing gestuurd. De ontvangers hebben te horen gekregen dat ze onder een vergrootglas liggen. Het bestoken van servers van websites met heel veel dataverkeer is strafbaar.

In de brief schrijft de politie dat de ontvanger is geregistreerd in haar systemen. Als zich in de toekomst nieuwe soortgelijke feiten voordoen, gaat de politie over tot vervolging. Verdachten kunnen dan rekening houden met een veroordeling, strafblad of inbeslagname van computerapparatuur. 

De 29 namen kwamen naar boven tijdens een onderzoek naar de website Minesearch, een internationale booterwebsite waar illegale ddos-aanvallen worden verkocht.

Aanleiding voor het onderzoek van de politie was een aangifte van een gameserver die slachtoffer was van een aanval via deze site. Daarnaast kwamen er nog tientallen meldingen binnen van andere bedrijven en instanties. De politie heeft vorig jaar juli de woningen doorzocht van twee verdachten die vermoedelijk bij de website betrokken zijn. Het gaat om twee mannen van 19 jaar uit Spijkenisse en Winschoten. Bij de doorzoekingen aangetroffen apparatuur, zoals computers en telefoons, zijn in beslag genomen. Het politieonderzoek loopt nog.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant