Artikel 23 november 2021

Oefenen met blockchain en smart contracts [VIDEO]

TBX 2021

Hoewel blockchain een blijvertje lijkt, is het voor veel organisaties nog steeds een ver-van-hun-bed-show. Smartys organiseert workshops en maakt demo’s om uit te leggen wat je met blockchain (en daarmee smart contracts) kan doen. Robert Rongen van Smartys laat in dit Computable Journaal een aantal voorbeelden de revue passeren.

Smartys toonde voorbeelden van blockchaindemo’s op het door Computable georganiseerde Future Lab tijdens de recente ict-vakbeurs TBX begin november in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Robert Rongen van Smartys demonstreert in onderstaand Computable Journaal een paar van die voorbeelden. Zoals het vervoer van vaccins onder bepaalde temperatuurcondities, het meten of binnenruimtes in kantoren en scholen nog coronaveilig en het streamen van content naar Ziggo-klanten dat via microbetalingen wordt afgehandeld.  

Voor het organiseren van de workshops werkt Smartys onder andere samen met het blockchainlab van de TU Eindhoven. De eerstvolgende workshop is op maandagmiddag 13 december. In de tweede week van december vindt overigens de ‘Dutch Blockchain Week’ plaats.

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant