Artikel 24 november 2021

Noorse DNV koopt industriële beveiliger Applied Risk

Amsterdams cybersecuritybedrijf basis voor sterke expansie

DNV, een van de grootste certificeringsinstellingen ter wereld, neemt het Amsterdamse cybersecurity-bedrijf Applied Risk over. De Noorse dienstverlener op gebied van risicobeheersing wil uitgroeien tot een powerhouse voor de beveiliging van industriële systemen tegen opkomende cyberdreigingen.

Veiligheid zit in de haarvaten van de Noorse organisatie. Opgericht in 1864 werd Det Norske Veritas (DNV) groot met de classificatie van schepen en (later) offshore-installaties. DNV hielp mee de veiligheid op zee te vergroten. Na de ramp met de Titanic in 1912 kreeg de coöperatie de wind in de zeilen. 

Nu meer dan een eeuw later vormen aanvallen op industriële systemen het grote gevaar. Vorig jaar kreeg negen op de tien bedrijven in de energie-, productie-, nuts-, transport- en gezondheidssector te maken met cybercriminelen.

DNV ziet in het hoofdstedelijke Applied Risk een springplank naar het marktleiderschap. ‘Plan is een van de grootste wereldwijde cybersecurity-praktijken op te bouwen,’ zegt Jalal Bouhdada, ceo van Applied Risk. De behoefte bestaat aan een grote Europese speler die zich richt op de bescherming van de vitale infrastructuur. Deze markt wordt thans door Amerikaanse en Israëlische spelers gedomineerd. DNV heeft de ambities hoog gesteld. Bouhdada verwacht dat meerdere acquisities zullen volgen. Dit in combinatie met autonome groei.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant