Artikel 22 oktober 2021

NFI kraakt databeveiliging van Tesla

Veel meer data beschikbaar dan eerder werd gedacht

Onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn erin geslaagd de databeveiliging van verschillende modellen van het automerk Tesla te kraken. Ze vonden een schat aan informatie die van pas kan komen bij strafrechtelijk onderzoek na een verkeersongeluk.

Het NFI ploos de software in detail uit en kon data verzamelen uit de modellen Tesla S, Y, X en 3. Ook is geanalyseerd hoe het registratiesysteem werkt. De automaker registreert ruwe gegevens in logboekbestanden die gecodeerd zijn. De auto’s slaan onder andere informatie op over de werking van rijhulpsystemen zoals de Autopilot. Ook registreren ze voertuigsnelheid, gaspedaalstand, stuurwielhoek en rembediening. De bevindingen zijn gepubliceerd.

NFI hoopt met de vondst meer inzichten te krijgen bij eventuele ongelukken met Tesla’s Het automerk verstrekt bij een vordering door de rechtbank of het Openbaar Ministerie vaak alleen gegevens voor een specifiek tijdsbestek, terwijl de logbestanden alle opgenomen signalen bevatten.

‘Wat je niet weet, kan je niet vorderen, dus het is nuttig dat we het nu weten welke informatie nog meer opgeslagen wordt’, stelt het NFI. Afhankelijk van hoe vaak het voertuig gebruikt wordt, kunnen deze logboeken gegevens bevatten van meer dan een jaar geleden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant