Artikel 27 oktober 2021

Met deze 10 tips kies je beste cloud network security

Cloudsecurity is niet meer weg te denken uit het beveiligingslandschap. Hoewel de technologie grote stappen heeft gezet, blijft driekwart van de organisaties zich zorgen maken over zijn cloudbeveiliging, zo wil een recent onderzoek van Check Point. Nochtans is de juiste uitrol van cloudsecurity vaak de springplank tot een snellere adoptie van andere clouddiensten.

Aan de basis van cloudsecurity ligt een delicaat evenwicht tussen de verantwoordelijkheid van de cloudproviders en van de eindgebruikers. Terwijl de cloudproviders zich grotendeels focussen op de beveiliging van de infrastructuur, ontfermen de gebruikers zich over de bescherming van de data, apps en andere assets op die infrastructuur. Het is aan de cloudproviders om de juiste tools en services aan te bieden zodat de eindgebruikers hun rol van data- en assetbeschermer kunnen vervullen. Vaak zijn de cloudproviders echter geen experts in cyberbeveiliging en moeten de aangereikte tools aangevuld worden met de juiste security-oplossingen.

Het typische, holistische securityplatform in de cloud (zie afbeelding) bestaat meestal uit een detectie- en een preventielaag. In die preventielaag wordt nog eens een onderscheid gemaakt tussen de meer geavanceerde preventiefeatures zoals application security en cloud workload protection, en de zogenaamde fundamentele functies zoals cloud security posture management en cloud network security.

Samengevat: cloud network security is de basis van elke cloudbeveiliging. Het omvat oplossingen zoals firewall, intrusion prevention systems en application control, en vormt via virtuele beveiligingspoorten de ruggengraat van bedreigingspreventie, controle van het verkeer en microsegmentatie. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant