Artikel 21 oktober 2021

Mastercard kondigt afscheid Maestro aan

Na dertig jaar kondigt Mastercard aan te stoppen met Maestro, een veel gebruikte techniek om te pinnen in winkels. Het betalingsbedrijf gaat vanaf 1 juli 2023 alle Maestro-betaalpassen vervangen door de Debit Mastercard. Overigens gaat concurrent Visa zijn huidige V Pay-kaarten eveneens vervangen en wel door Visa Debit-kaarten.

Maestro is een beveiligde standaard voor pinpas-betalingstransacties en bij uitstek geschikt voor het afrekenen in winkels en de horeca. Volgens Mastercard kunnen Maestro-kaarten niet consequent worden gebruikt voor online-betalingen, deels omdat de nummeringsconventie op Maestro-kaarten (tot negentien cijfers) niet compatibel is met veelgebruikte e-commerceportalen. Door de verdere groei van e-commerce loopt de betalingstechniek tegen zijn grenzen op.

Wereldwijd zijn nog ruim vierhonderd miljoen Maestro-kaarten in omloop die vervangen moeten worden. Klanten krijgen met de Debit Mastercard een ‘creditcard-achtige’ ervaring. Ze kunnen er online mee betalen en een Debit Mastercard valt bijvoorbeeld ook te gebruiken als garantie om een reisboeking te maken.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant