Artikel 8 juli 2021

Main Capital dealt in Luxemburg en Zweden

Main Capital laat zich weer gelden. De Nederlandse investeerder ondersteunt de overname van het Luxemburgse Customer Due Diligence Solutions (CDDS) door de Duitse compliance-softwareleverancier Cleversoft. Daarnaast neemt Main het Zweedse Björn Lundén over, een leverancier van financiële software voor middelgrote en kleine bedrijven, in het bijzonder accountantskantoren.

Main Capital stapte in 2018 in bij Cleversoft, de in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Daarna volgde overnames van de Nederlandse bedrijven Secondfloor (risicobeheer- en compliance-software voor verzekeraars en pensioenbedrijven) en BusinessForencics (‘financial crime risk surveillance’-oplossingen).

Nu steunt de investeerder een volgende acquisitie: die van het in 2009 opgerichte CDDS. Het bedrijf uit Luxemburg levert software voor de bestrijding van witwaspraktijken die automatisch screenings kan uitvoeren op officiële sanctielijsten, lijsten van politiek prominente personen en negatief nieuws, zowel voor afzonderlijke klantnamen als grote databases. Ook beschikt het bedrijf over een uitgebreide database om naamcontroles uit te voeren.

CDDS bedient momenteel ruim zevenhonderd klanten in de financiële dienstverlening in 42 landen, waaronder Luxemburg, Monaco, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland. Met de overname versterkt Cleversoft zijn aanwezigheid in het Franstalige deel van Europa en groeit het uit naar een organisatie van ruim 180 medewerkers en een omzet van zo’n twintig miljoen euro.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant