Artikel 3 september 2021

Justitie, politie en TNO intensiveren samenwerking

Meer tech nodig in strijd tegen criminaliteit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en politie trekker nauwer op met TNO. De strijd tegen ondermijnende criminaliteit vraagt daar om. Ook cybersecurity en crisisbeheersing moeten verbeteren.

De uitdagingen op het terrein van veiligheid worden groter, en de impact van technologie daarop ook. Hiervoor is meer en beter onderzoek nodig, stellen de drie partijen. Door nauwere samenwerking zijn bestaande technologieën en nieuwe innovaties beter aan elkaar te koppelen. De kennis die TNO ontwikkelt, gaat zo veel directer bijdragen aan een veiliger Nederland.

Paul de Krom, ceo van TNO, constateert dat onderzoek op gebied van veiligheid de afgelopen jaren is toegenomen. Dick Schoof, secretaris-generaal van JenV, noemt innovatie van cruciaal belang voor onze veiligheid. Hij noemt als voorbeeld de deep-fakes. ‘Juist nu we zoveel thuiswerken is het nog belangrijker geworden om er zeker van te zijn dat degene die je op het beeldscherm ziet, ook echt degene is die je denkt dat het is. We moeten dus ook technologie ontwikkelen die ons daarbij helpt, en dat kunnen we niet alleen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant