Artikel 3 december 2021

Intigriti haalt Intel binnen als klant

Het Belgische bug bounty-platform Intigriti heeft Intel binnengehaald als klant. De chipgigant werkt eerder samen met het Nederlandse HackerOne-platform.

De alliantie met Intigriti gaat 6 december van start. Tot 13 december kunnen kwetsbaarheden en bug-meldingen ook nog via HackerOne worden doorgegeven. Samenwerken met beveiligingsonderzoekers en ethische hackers is onderdeel van Intels ‘Security First Pledge’ die Intel begin 2018 opstelde. Deze is gebaseerd op pijlers zoals ‘customer-first-urgentie’, een transparante en tijdige communicatie en een continue beveiligingsgarantie. Intigriti voldeed aan alle criteria en wordt daarom geïmplementeerd in het ecosysteem van Intel.

‘Het is onze plicht hen een veilig platform aan te bieden waar veiligheidsrisico’s niet alleen zijn te melden, maar waar alle betrokken partijen de problemen rond gegevensbescherming ook op een gecontroleerde en transparante manier kunnen beoordelen en aanpakken’, zegt Intigrit-ceo Stijn Jans. ‘Onze groeiende gemeenschap van ethische hackers transformeert de perceptie van hacken door creatief denken te combineren met diepgaande expertise, niet-aflatend doorzettingsvermogen en communicatieve vaardigheden. Deze toewijding sluit goed aan bij het beleid van Intel, waarin zij beveiligingsonderzoekers aanmoedigen om met het bedrijf samen te werken om potentiële beveiligingslekken te beperken en de openbaarmaking ervan te coördineren.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant