Artikel 25 november 2021

Ierse Ekco neemt it-dienstverlener Iton over

It-dienstverlener Ekco lijft branchegenoot Iton in. Dit bedrijf uit Veenendaal met ruim zeventig werknemers heeft zich de afgelopen jaren toegespitst op een publieke-clouddienstverlening. Iton vormt een belangrijke aanvulling voor Ekco dat zijn specialiteit in private-clouddiensten vindt.

Ekco is in 2017 opgericht als cloud-backup- en disaster recovery-aanbieder onder de toenmalige naam Internet Corp door Eoin Blacklock en Jonathan Crowe. Het techduo was met een eerder bedrijf, cloud-backup-aanbieder KeepitSafe, ook al succesvol. Dat werd in 2010 verkocht aan het Amerikaanse J2 Global.

Met financiële steun van Ierse investeerders, ACT, Pageant en Sencheer, en bankleningen is Internet Corp daarna door negen acquisities uitgegroeid tot clouddienstverlener in Ierland, Engeland en Nederland. De ambitie is om de komende jaren uit te groeien tot een Europese clouddienstverlener voor het mkb. In 2020 herdoopte het bedrijf uit Malahide zich in Ekco.

In Nederland kocht Ekco vier bedrijven: Luna, Cloudteq, Datacomfort en Cloud2. De oprichter van laatstgenoemde, Jeroen van den Nouwland, is directielid van Ekco geworden. Iton is de vijfde acquisitie. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant