Artikel 2 november 2021

IBM laat oog vallen op it-beveiliger Reaqta

IBM wil Reaqta overnemen. Dit is een aanbieder van ict-beveiligingssoftware die zelfstandig bedreigingen kan detecteren en aanpakken. Oorspronkelijk komt het bedrijf uit Malta maar in 2018 verhuisde Reaqta naar Amsterdam. Ook is er een kantoor in Singapore.

Reaqta haalde afgelopen mei nog in een eerste investeringsronde geld op bij Alpha Intelligence Capital (die de Series A-ronde coördineert), Fortino Capital, InvestLink en Integra Partners. IBM vindt de met kunstmatige intelligentie verrijkte software dusdanig de moeite waard dat het verdere investeringsrondes niet afwacht en een bod heeft uitgebracht op de it-beveiliger.

Het op gedrag gebaseerde platform van Reaqta helpt bekende en onbekende bedreigingen in realtime te stoppen en kan worden ingezet in een hybride model – on premise of in de cloud, evenals in omgevingen met ‘air gaps’ (niet aan een netwerk verbonden apparatuur). Door middel van deep learning op het endpoint kan het platform zichzelf voortdurend verbeteren, waardoor afwijkend gedrag kan worden geblokkeerd. De software maakt tevens gebruik van een uniek ‘Nano OS’ dat de besturingssystemen van buitenaf controleert, waardoor interferentie door aanvallen kan worden voorkomen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant