Artikel 3 september 2021

Hoorn bouwt regie-organisatie op na deal met RAM-IT

De Noord-Hollandse gemeente Hoorn besteedt een groot deel van haar it uit aan RAM-Infotechnology (RAM-IT). Voor de aansturing hiervan richt zij een regie-organisatie in die zich tevens bezighoudt met informatie- en datamanagement en functioneel beheer. Middels deze transitie wil Hoorn beter kunnen inspelen op digitale ontwikkelingen.

De gemeente Hoorn (74.000 inwoners) stelde in 2019 het ‘Ict Visie en Beleid’-document vast en heeft een ict-strategie opgesteld waarin zij ict uitbesteedt op die onderdelen waar de markt dit in haar ogen beter kan. Zoals het beheren en vernieuwen van de ict-infrastructuur die volgens de gemeente steeds complexer wordt, mede door de inmiddels strategische rol van ict in de samenleving en de kortere levenscyclus van producten.

Vervolgens is een aanbestedingstraject gestart. RAM-IT (225 medewerkers) won deze tender van vier andere bedrijven die tijdens het selectietraject nog in de race waren. Het daarvoor gesloten contract – geraamde waarde ruim tien miljoen euro – heeft een looptijd van vier jaar met een optie tot verlenging van twee keer drie jaar. De it-dienstverlener neemt de volgende it-activiteiten over van de gemeente (950 gebruikers): gebruikersdiensten, datacenterdiensten, technisch applicatiebeheer, netwerkdiensten, en integratiediensten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant