Artikel 9 augustus 2021

Goede opvoeding is nodig bij open-sourcedatabases

Van alle technologieën die bijdragen aan de groei van bedrijven ziet men databases meestal niet als de meest interessante. Dat komt doordat je databasetechnologie vaak niet ziet, terwijl het een cruciaal onderdeel is voor servers dat ervoor zorgt dat (logistieke) applicaties goed functioneren. Het helpt moderne bedrijven om sneller en efficiënter te werken tegen lagere kosten.

Open-sourcedatabases, zoals Postgres, lopen voorop wat betreft databasetechnologie. Het is een essentiële technologie die je als eindgebruiker misschien nooit zult zien, maar waar je zonder het te weten wel op vertrouwt. Wereldwijd vertrouwen vele overheden op open-sourcedatabases. Daarnaast gebruiken veel grote bedrijven in de detailhandel, financiële wereld, telecom en andere commerciële bedrijven die belangrijk zijn voor de economie het. 

Ik denk dat open-sourcedatabases tegenwoordig zo succesvol geïmplementeerd kunnen worden dankzij de evenwichtige opvoeding van een ‘artistieke ouder’ en een ‘systematische ouder’: de open-source-community én de commerciële softwarebedrijven.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant