Artikel 9 augustus 2021

Goed bewaarde geheimen bij ABN Amro

Bank kiest voor nieuwe ‘kluistechnologie’ van HashiCorp

ABN Amro zocht naar een oplossing om zijn gevoelige authenticatie-informatie centraal en geautomatiseerd te beheren. De bank koos voor Vault van HashiCorp en zet deze oplossing in als zogeheten secrets-management-tool voor zowel de cloud-omgeving (AWS/Azure) als interne applicaties.

HashiCorp Vault is een veelzijdige tool voor het beschermen van gevoelige informatie, zoals aanmeldgegevens, certificaten, tokens voor toegangsbeheer en encryptiesleutels voor onder meer het api (application programming interface)-verkeer. De tool is toepasbaar op elke applicatie binnen elke infrastructuur.

In de it-beveiligingswereld spreekt men over secrets als het gaat om dit soort authenticatie-elementen. Het zijn in feite stukjes geheime code, lange getallen met soms ook letters, die aan de lopende band eenmalig worden gegenereerd om cloud-omgevingen en applicaties te beschermen. Bescherming ervan is essentieel; krijgt een onbevoegd iemand zo’n secret in handen, dan heeft die in wezen een sleutel om binnen te komen. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant