Artikel 17 november 2021

Gates financiert Brits-Nederlandse ‘hackers’-startup

De Brits-Nederlandse cybersecurity-startup Hadrian maakt een vliegende start. Met steun van Microsoft-oprichter Bill Gates en Amazon-miljardair Jeff Bezos wordt een beveiligingsbedrijf uit de grond gestampt dat vanuit het perspectief van hackers naar security kijkt.

Durfkapitaal-verstrekker Village Global, waarin Bezos en Gates een deel van hun ‘spaarcenten’ hebben zitten, komt met 2,5 miljoen euro ‘startkapitaal’ over de brug. En dat terwijl Hadrian pas sinds juli van dit jaar bestaat. 

Vanuit Londen en Amsterdam wordt naar eigen zeggen ‘s werelds eerste autonome offensieve beveiligingsoplossing gebouwd. Dit platform doorbreekt preventief de it-systemen van ondernemingen vanuit het perspectief van hackers. Hadrian gebruikt cloudtechnologie en machine learning om schaalbare, accurate en gedetailleerde inzichten over de veiligheid te verschaffen. 

Vorig jaar richtten cybercriminelen voor ongeveer een biljoen dollar aan schade aan. ‘We hebben eenvoudigweg niet voldoende experts in de wereld om criminelen buiten de deur te houden,’ stelt medeoprichter Rogier Fischer. Zijn oplossing kijkt net als een hacker hoe het netwerk van een bedrijf eruit ziet en waar de zwakke plekken zitten. Machine learning neemt daarbij de plaats van de hacker in. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant