Artikel 20 juli 2021

Fusie tussen inlogbedrijven iWelcome en Onegini

De softwarebedrijven iWelcome uit Amersfoort en Onegini uit Woerden slaan de handen ineen. Door de fusie ontstaat Europa’s grootste software-as-a-service (saas)-leverancier op gebied van 'customer identity & access management' (ciam) nodig voor het veilig inloggen. Het fusiebedrijf gaat verder onder de nieuwe naam van OneWelcome.

Het fusiebedrijf heeft als missie de toegang tot digitaal zakendoen voor alle Europese bedrijven eenvoudig en veilig te maken. Identity management regelt wie de gebruiker is, wat de gebruiker mag doen en hoe de gebruiker zich aan of af kan melden. OneWelcome zal het hoofd moeten bieden aan merendeels Amerikaanse concurrenten zoals Okta, OneLogin en OneTrust. 

Danny de Vreeze, algemeen directeur van OneWelcome, claimt de meest uitgebreide identity oplossing, ontworpen voor Europese ondernemingen, in huis te hebben. De fusie leidt tot een breed scala aan ciam-oplossingen voor allerlei b2c- en b2b-use cases. De Vreeze: ‘We zijn vastbesloten om de identiteitsleverancier bij uitstek te worden voor elke onderneming in Europa die digitale interactie heeft met externe gebruikers. De nieuwe organisatie stelt ons in staat om onze r&d te verdubbelen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant