Artikel 19 november 2021

Facebooks metaverse? CoVince heeft zoiets al [VIDEO]

TBX 2021

Werken en samenwerken leuker én effectiever maken. Dat is het doel van CoVince met zijn interactieve platform vol virtual en augmented reality (vr/ar). Facebook kwam in het nieuws met zijn ‘metaverse’, maar ‘dat hebben wij eigenlijk nu al’, zegt Richard van Tilborg, medeoprichter van CoVince in dit Computable Journaal.

Topman Mark Zuckerberg van Facebook maakte eind oktober bekend de komende jaren te bouwen aan een sociale, virtuele 3d-ruimte voor het delen van ‘meeslepende ervaringen’. In die ‘metaverse’ beleven bezoekers samen avonturen die in de fysieke wereld niet mogelijk zijn. 

Op de afgelopen ict-vakbeurs TBX liet het Nederlandse CoVince zien dat het allang zo’n platform heeft voor samenwerken en opleiden. ‘Het gaat allemaal om het zintuigelijk beleven’, aldus Richard van Tilborg van het Utrechtse softwarebedrijf in onderstaand Computable Journaal. Kijk en laat uzelf overtuigen! 

CoVince toonde zijn vr- en ar-opstellingen op 3 en 4 november tijdens de eerste editie van TBX in de Jaarbeurs Utrecht in het door Computable samengestelde Future Lab.  

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.) 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant