Artikel 12 oktober 2021

Emerson fuseert twee softwaredochters met AspenTech

Samen met Aspen Technology gaat het Amerikaanse conglomeraat Emerson zijn activiteiten op gebied van industriële software uitbreiden. Emerson die vanuit kantoren in onder meer Rijswijk en Diegem (België) ook de Benelux-markt met automatiseringsoplossingen bedient, wil agressief groeien.

Als eerste worden twee van softwarebedrijven van Emerson samengevoegd met AspenTech. Met deze deals is ongeveer elf miljard dollar gemoeid. Het vorig jaar aangekochte OSI en Geological Simulation Software gaan verder onder de paraplu van AspenTech. Emerson krijgt een meerderheidsbelang in deze nieuwe bedrijfseenheid. Meer acquisities zullen volgen.

De software dient niet alleen voor de ontwikkeling van industriële systemen maar ook voor het operationeel houden ervan, herstel, onderhoud en analyse. Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt. AspenTech richt zich met haar software op de chemische industrie, mijnbouw en energiesector.

Het veel grotere Emerson levert onder meer software voor energiecentrales. De rest van de software-divisie blijft bij het moederconcern. Tot de grootste concurrenten van Emerson behoort Schneider Electric die drie jaar geleden haar industriële software-activiteiten samenvoegde met die van Aveva.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant