Artikel 6 december 2021

E-bot7 maakt groeispurt met ai voor chatbots

Aanbieder van ai-diensten voor klantcontact E-bot7 kiest Nederland als springplank voor Europese groei. Het Duitse bedrijf wil via ons land het aanbod van ai-toepassingen voor chatbots uitbreiden naar andere Europese landen zoals België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Volgens de aanbieder houden steeds meer bedrijven hun klantenservice 24 uur bereikbaar via een slimme chatbot.

Na één jaar op de Nederlandse markt maakt de aanbieder van ‘conversatie-ai’ de balans op. In juli werd het overgenomen door het Amerikaanse Liveperson. Maar het in München gevestigde bedrijf (opgericht in 2016) blijft onder eigen naam actief. Ook worden de diensten nog steeds vanuit Europese datacentra geleverd.

Onder Amerikaanse vleugels zijn de Europese groeiplannen versneld en wordt er meer ingezet op het ai-platform voor conversatietoepassingen. Groeikansen zijn er volgens het bedrijf volop. Steeds meer klantendiensten breiden namelijk uit met chatbots en software voor ‘intelligente’ interactie met klanten.

Het ai-platform wordt onder meer gebruikt op de Nederlandse vestigingen van internationale klanten, zoals automaker Audi en elektronicagigant Miele. In ons land is ook Allshoes Safety Footwear een nieuwe klant. Er zijn ook toepassingen voor de zorg en in de publieke sector, maar er worden geen namen genoemd van klanten in die sectoren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant