Artikel 26 oktober 2021

‘Digitale transformatie moet ‘Plan O’ krijgen’

‘Eigenlijk moet het evenement XBT heten’

Het grootste it-evenement van Nederland, op 3 en 4 november in Jaarbeurs, heeft de naam TBX gekregen. Maar eigenlijk zou het andersom moeten zijn, vindt adviseur Danny Mekić: ‘De huidige digitale transformatie is begonnen met de versnelling door de pandemie. Bedrijven hebben daarvan geprofiteerd, mogelijk gemaakt door technologie. Dus: Accelerate. Business. Tech: XBT.’ Mekić verzorgt een keynote over de digitale transformatie, waarin hij pleit voor een Plan O; een schema om te sturen op een digitale kink in de kabel.

Mekić (1987) verzorgt de openingskeynote van TBX. Deze serie-ondernemer is expert op het gebied van digitale transformatie, ondernemerschap, nieuwe businessmodellen, technologie en innovatie. Op vijftienjarige leeftijd richtte hij zijn eerste bedrijf op en werd al snel uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Met zijn diepgaande kennis van technologie, management en het recht is Mekić de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke adviseurs van diverse overheden en veertig van de honderd grootste organisaties in Nederland en daarbuiten. Als ondernemer, investeerder en opiniemaker, maar ook als boardroomadviseur daagt hij talloze grote multinationals, overheden, mkb en non-profitorganisaties uit om toekomstbestendig te zijn.

Hij ziet dat bestuurders en it-managers adequaat hebben gereageerd op de plotselinge ‘thuiswerkmodus’ en op veranderingen in de logistieke ketens. Hoewel er wat dat laatste betreft nog wel wat werk aan de winkel is. ‘Maar over het algemeen zijn bedrijven er goed van afgekomen en hebben zij gezien wat it vermag. Zij zien nu ook dat er meer mogelijk is. De toepassing van it is versneld doorgevoerd als gevolg van de pandemie. Nu is het zaak even pas op de plaats te maken; te inventariseren wat er is gebeurd en na te denken over hoe dit verder is uit te bouwen om bedrijfsdoelstellingen sneller of eenvoudiger te halen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant