Artikel 24 december 2021

Deze 3 voordelen heeft continuous data protection

Het hoge tempo waarin bedrijven draaien vraagt om databescherming die realtime rekening houdt met wijzigingen. Deze aanpak, Continuous Data Protection (CDP) genoemd, voorkomt gegevensverlies en speelt een sleutelrol bij disaster recovery. Maar er zijn ook andere noemenswaardige voordelen, buiten het gebruik voor beveiliging.

Bij continuous data protection (cdp) wordt elke wijziging van data voortdurend vastgelegd. Alle data die door gebruikers worden gegenereerd, worden lokaal opgeslagen of in een repository op een doellocatie. Cdp maakt gebruik van een incrementeel proces dat wijzigingen van data voortdurend naar een journaalbestand repliceert. Als gegevens moeten worden hersteld, heeft de it-afdeling op die manier geen last meer van potentieel rampzalige gaten die gepaard gaan met traditionele benaderingen van databescherming.

Cdp maakt het mogelijk data te herstellen op een veel preciezer niveau: tot op elk moment voor het exacte tijdstip waarop systemen offline gingen. Deze vorm van databescherming valt te vergelijken met het terugspoelen van een video, zodat de kijker verder kan gaan waar die was gebleven. Op basis van gesprekken met onze klanten merken we dat de meest voor de hand liggende toepassing van cdp op het vlak van rampherstel ligt. Maar er zijn ook andere voordelen die zonde zijn om te laten liggen.

Hieronder verkennen we drie gebieden in het verlengde van beveiliging, waar cdp bedrijven voordelen kan bieden.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant