Artikel 26 juli 2021

De sleutel tot een succesvol sase-traject

Veel organisaties overwegen een secure access service edge (sase) omdat de rand van het netwerk een kwetsbaar en groot risico blijkt. Bij de keuze voor sase is de architectuur van cruciaal belang omdat deze direct van invloed is op de sase-doelstellingen. De keuzes die tijdens het definiëren van de architectuur worden gemaakt zijn bepalend voor de mate waarin elke servicecomponent de bedrijfsbehoeften ondersteunt.

Sase is een security-model dat inspeelt op het feit dat steeds meer gebruikers van applicaties en data niet langer actief zijn binnen een bedrijfsnetwerk, maar daarbuiten: thuis, in een café of restaurant, op het vliegveld, in de natuur, op de camping, in het museum, in een stadion, et cetera. 

Organisaties moeten hierbij het bredere plaatje in het oog houden. Dat betekent onder meer dat ze rekening moeten houden met de afhankelijkheden van services, mogelijkheden voor het verkleinen van het risico en de strategie voor het beheer van beveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan alle factoren die een rol spelen zoals de timing, de ondersteuning voor applicaties en services, de beschikbaarheid en veerkracht, de geografische eisen en de betrokken teams.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant