Artikel 8 december 2021

De kracht van data-gestuurde migratie naar de cloud

Data zijn misschien wel de waardevolste bezittingen van een organisatie. De manier waarop ze gebruikt worden, kan rechtstreeks invloed hebben op de resultaten van zowel de organisatie als de klant. Aangezien it-teams en besluitvormers cloud-adoptie nastreven, is het aannemen van de juiste migratiestrategie een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de organisatiedoelen worden bereikt. In een tijd waarin data zowel de basis vormen als bepalend zijn voor het succes van een organisatie, creëert het gebruik van een datagestuurde migratiestrategie kansen voor betere bedrijfsresultaten die andere cloudmigratiestrategieën niet bieden.

Bij data-gestuurde migratie gaat het niet alleen om het verplaatsen van gegevens naar de cloud, maar ook om het benutten van die gegevens zodra ze zich in de cloud bevinden om de besluitvormingscapaciteiten te verbeteren. Voordat organisaties echter met het migratieproces beginnen, moeten ze het proces van het beoordelen, analyseren en sorteren van subsets van gegevens doorlopen en vervolgens bepalen hoe deze gegevens moeten worden gebruikt zodra ze zich in de cloud bevinden. Het gebruik van een data-lake kan dit besluitvormingsproces vergemakkelijken.

Organisaties kunnen een grote set gegevens hebben zonder een duidelijke manier waarop ze deze gebruiken. Een data-lake stelt een organisatie in staat om eenvoudig hun gestructureerde gegevens te importeren zonder deze eerst te hoeven ordenen. Bovendien zijn data-lakes schaalbaar en flexibel naar de huidige behoeften van jouw organisatie, waardoor het opnemen van een data-lake in jouw migratiestrategie een kosteneffectieve manier is om jouw gegevens op te slaan terwijl deze worden verwerkt.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant