Artikel 13 juni 2022

De 3-2-1-backupstrategie onder de loep

Is de 3-2-1-aanpak bij het maken van backups de heilige graal? Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? Backups verdienen de aandacht, dat staat vast. Data zijn tenslotte de kroonjuwelen van een organisatie. Dat weten cybercriminelen ook. De beschikbaarheid van niet geïnfecteerde backupkopieën vormt de sleutel tot herstel van de activiteiten. Het management moet niet aarzelen bij het uitstippelen van een herstelstrategie.

De betrokkenheid van de personen op C-level niveau is noodzakelijk omdat zij de prioriteiten bepalen bij het opstellen van het scenario, de inrichting van de backup-voorzieningen en de aansturing van de uit te voeren werkzaamheden na een aanval. Medewerkers ‘van de business’ en die van de it-organisatie liggen soms niet op één lijn als het gaat om een realistische inschatting van de herstelperiode voor de it-infrastructuur.

Cybersecurity is een dynamische discipline: wat vandaag functioneert, kan morgen niet meer werken. De herstelvoorzieningen moeten we permanent monitoren en toetsen op hun bruikbaarheid. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant