Artikel 31 augustus 2021

Database-security vraagt, opensource lost op

De plotselinge verandering naar het werken op afstand bracht grote uitdagingen, waaronder security en toegang. Bedrijven die het nieuwe normaal omarmen, zien zich geconfronteerd met het beschermen van data van de hybride workforce en hun stakeholders.

In het verleden lag de nadruk op kwetsbaarheden in de code en toegang, maar in het tijdperk van microservices, gedistribueerde systemen en online dataverwerking moet de nadruk meer liggen op het beveiligen van de communicatiekanalen. Daarbij zal inter-process security en veiligere communicatie tussen applicaties centraler komen te staan. Bedrijven moeten de juiste informatie naar de juiste persoon brengen, waarbij data veilig zijn en juist geauthenticeerd en geautoriseerd worden.

De uitdaging zit hem databases die meer dan dertig jaar geleden gebouwd zijn. Het ontwikkelen van een nieuwe versie van deze databases, in closed source settings, betekent vaak dat bestaande versies ook moeten blijven werken, waardoor het product een technische hypotheek krijgt.

Dit stekt data bloot aan bugs en security-inbraken. Als deze dertig jaar oude technologie zich niet ontwikkelt, kunnen bedrijven achterblijven met een onhandig en warrig systeem. Dit is niet het geval met opensource-database-technologieën. De community is gepassioneerd over de technologie en is niet bang om dingen te veranderen die niet langer werken.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant