Artikel 1 oktober 2021

Cloud-videobewaking maakt snelle groei door

Eagle Eye Networks ziet scepsis verdwijnen

Camerabewaking in de cloud begint na een trage start eindelijk door te breken. Waar bedrijven een jaar of drie geleden nog terughoudend waren, is video in de cloud nu volledig geaccepteerd. Het algemene besef dat data veilig zijn in de cloud, draagt aan bij de trend.

Dean Drako, ceo en oprichter van Eagle Eye Networks, zag de omzet van zijn bedrijf de afgelopen twee jaar telkens verdubbelen. Het kost de man die eerder Barracuda Networks opzette, nauwelijks nog moeite om de voordelen van videobewaking in de cloud uit te leggen. De klant heeft er geen omkijken en ook de veiligheid en betrouwbaarheid zijn groot. 

Maar het grootste voordeel is dat de data in de cloud veel beter zijn te analyseren. ‘Je kunt hier veel meer mee doen’, stelt Drako. Het duurde even voordat surveillance-ai (artificial intelligence) op gang kwam. Door de geringe accuratesse bleven commerciële toepassingen uit. ‘De neurale netwerken en ai-modellen moesten met veel data worden getraind. Dat kostte veel dure computerkracht.’ 

Volgens Drako is de laatste periode vooruitgang geboekt met de training van datasets in modellen. Daardoor is de accuratesse zienderogen toegenomen. ‘Zeker bij gezichtsherkenning zijn de resultaten heel behoorlijk. Ook de snelheid en betrouwbaarheid gaan omhoog.’ 

Waar surveillance in de cloud echt het verschil gaat maken, is bij de analyse van de videobeelden. ‘Deep learning-algoritmen maken het mogelijk objecten in beelden te herkennen. Ook zijn hiermee personen te identificeren en voorspellingen te doen’, aldus Drako.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant