Artikel 7 december 2021

AWS opent mkb-cloudlab in Haarlemse koepel

Amazon Web Services (AWS) sluit zich aan bij een nieuwe techcampus in de voormalige koepelgevangenis van Haarlem. Op die plek met de naam CupolaXS start in januari 2022 op de derde etage een kennis- en innovatiecentrum voor het mkb. AWS krijgt er een eigen ruimte in een voormalige cel. Het is de eerste aanbieder van clouddiensten die zich bij het initiatief aansluit.

CupolaXS wordt een verzameling van internationale en lokale bedrijven die zich richten op innovatie en digitalisering in het mkb. Eerder meldde het innovatiecentrum dat Rabobank (fintechlab) en Iron Mountain er ook een ruimte gaan huren.

In 2022 gaat AWS zowel ter plekke als virtueel ondernemers ondersteunen. Die kunnen persoonlijk of virtueel een afspraak inplannen met bijvoorbeeld een accountmanager, consultant of solution architect van AWS. Die geeft tijdens een sessie bijvoorbeeld advies over de inzet en het gebruik van clouddiensten voor specifieke scenario’s, workloads en applicaties.

AWS werkte ook mee aan een Digitaliseringswijzer. Dat is een online vragenlijst die ondernemers en directeuren meer inzicht moet bieden in het niveau van digitalisering van hun bedrijf en wat er nodig is om de digitale transitie te versnellen. CopulaXS organiseert ook masterclasses voor managers op directieniveau (c-level). Daarin krijgen ze handvatten om beter leiding te geven aan de digitale transitie van hun organisatie.

Tot slot zijn er zeker vier keer per jaar sessies over onderwerpen die aansluiten bij de digitale transformatie van het mkb, zoals machine learning en data analytics. Naast algemene sessies is er dus ook ruimte voor persoonlijk advies aan ondernemers.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant