Artikel 19 oktober 2021

ABN Amro neemt regie over cloud terug

IBM/Kendryl levert geen managed services meer

ABN Amro gaat de komende twaalf tot achttiend maanden de regie en verantwoordelijkheid voor haar (cloud)platform-diensten terugnemen. De hele ‘end-to-end’ controle komt weer in handen van de bank. Dit blijkt uit een nieuwe langjarige overeenkomst met IBM.

Hiermee verandert de rol van IBM en zijn bedrijfseenheid voor infrastructuur-diensten die binnenkort onder de naam Kyndryl wordt verzelfstandigd. IBM en Kyndryl leveren straks geen beheerde diensten meer, maar brengen medewerkers plus een beperkt aantal ‘tools’ in. Deze Kendryl-mensen worden in de organisatiestructuur van ABN Amro ‘opgehangen’.

Jan van Groningen, chief technology officer (cto) van ABN Amro, spreekt van het inhuren van ‘embedded capabilities’; mensen met kennis die cruciaal is voor de uitvoering van belangrijke transformatieprocessen. ‘De ‘IBM’ers’ blijven in dienst bij hun huidige werkgever, maar worden vanuit ABN Amro aangestuurd. Het is bedoeling van twee organisaties één soepel werkende eenheid te maken.’ De huidige situatie waarbij de bank het contractmanagement deed maar IBM als uitvoeringsorganisatie fungeerde, komt te vervallen. Van Groningen: ‘We willen niet meer met twee gescheiden organisaties werken. Het wordt één virtuele organisatie onder ons leiderschap.’

Hiertoe heeft IBM/Kyndryl een nieuwe, meerjarige overeenkomst afgesloten met ABN Amro. Met dit contract ter waarde van 420 miljoen euro wordt de huidige relatie verlengd tot eind 2029. Het laatste contract dateerde van 2014 en had een looptijd van tien jaar.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant